Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
vereniging
opleidingen/cursussen
toertochten
toeragenda
kan ik meevaren
opgave toertocht
de toercommissie
tochtplanning
techniek
werkzaam in de Biesbosch
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Toeragenda

Hieronder vind je de komende tochten georganiseerd door Dajaks. Tenzij anders vermeld kun je je opgeven voor de tochten op de lijsten in het clubgebouw, of gebruik maken van het opgaveformulier te vinden onder het kopje "toertochten --> opgave toertocht"

In verband met de regels rondom het Corona virus kunnen er ieder moment wijzigingen in het tourprogramma komen. Houd daarvoor de website in de gaten.

C11 tocht / snerttocht
zondag 6 maart
vertrek om 11:00 uur vanaf Dajaks

Wederom gaan we op pad met de Rode Wolk, onze 11 persoons
kano. We zoeken de mooiste plekjes van de Biesbosch op en gaan
met vereende kracht het water op.

De Snerttocht van zondag 20 februari is niet doorgegaan wegens te
slecht weer. Windkracht 6 en regen....
Het is jammer om hem dit jaar over te slaan, dus we gaan de tocht
combineren met deze C11 tocht.
Geef je uiterlijk 3 maart voor de Snerttocht op en geef aan of je
vegetarische soep wilt of de ouderwetse met alles erop en eraan. Voor
de C11 tocht kun je je opgeven via Nico Bolder of de website.

Winter of lentetocht
zondag 20 maart
vertrek om 11:00 uur vanaf Dajaks
organisatie: Peter Janssens

Het is nog net winter, maar voor hetzelfde geld voelt het alsof het al lente is. De planten beginnen langzaam uit te botten en ook de rest van de natuur begint zich al op te maken voor het grote moment van het voorjaar. Doordat de bomen nog niet vol in het blad zitten is al dat moois extra goed te zien.
Een mooi moment om een mooie tocht door onze eigen Biesbosch te varen. Een rustig tochtje dat in principe voor iedereen te doen is. De precieze route bepalen we aan de hand van de deelnemers. Voor deze tocht worden nog niet zo ervaren leden nadrukkelijk uitgenodigd om mee te varen. Voor ervaren leden is de uitdaging om nieuwe aspecten van hun eigen vaargebied te ontdekken

Eiland van Schalkwijk
zondag 10 april
Vertrek: om 09:30 uur vanaf Dajaks, 09:00 uur boten opladen.

Via deze mooie peddelroute verken je het Eiland van Schalkwijk en een deel van de Hollandse Waterlinie. Een prachtige peddeltocht langs forten en verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en door een landschap dat terug gaat naar de 13e en 14e eeuw. Je vaart onder andere door door het verdronken bos waar je veelal kunt genieten van een bonte verzameling watervogels.
Lengte van de tocht is ongeveer 18 km.
Niet vergeten om je spanbanden mee te nemen!

Grootwater verrassingstocht
zondag 17 april

We varen een mooie route over grootwater.
Denk hierbij o.a. aan:
- Middelplaat.
- Grevelingen.
- Oosterschelde.
- Oesterdam

Mecklenburg Vorpommern
30 april t/m 8 mei

Het Mecklenburgse merengebied is het grootste merengebied van Centraal Europa. Het bestaat uit meer dan 1.000 kleine en grote meren. Het grootste meer is de Muritz, wat zoveel betekent als 'kleine zee'. Via met elkaar verbonden waterwegen kun je vanuit Berlijn of Hamburg tot in het hart van Mecklenburg varen, steeds geflankeerd door het indrukwekkende landschap. Om de prachtige meren en rivieren zonder stress te ervaren en het landschap vanaf het water optimaal te kunnen ervaren doe je dat het best vanuit je kano.
Varen door het Müritz National Park is in elk seizoen aantrekkelijk. Zo kunnen natuurliefhebbers een grote verscheidenheid aan vogels, zoals blauwe reiger, kraanvogel, roerdomp, visarend en zeearend observeren, maar ook zoogdieren zoals hert, otter, bever en wasbeer bespieden.

We verblijven op camping Biber Ferienhof, waar we een groot veld ter beschikking hebben om te kamperen en er zijn diverse vakantiewoningen te huur.
Elk huis heeft verwarming, badkamer en keuken. Op de camping zijn diverse voorzieningen, waaronder een restaurant en een outdoorwinkel. Tevens een winkel voor de dagelijkse benodigdheden, verkoop van biologisch vlees uit eigen productie, ijs, koffie, etc. etc. Het restaurant biedt een goede keuken en uitzicht op de in- en uitvarende boten bij de sluis.

Dit alles kun je op de website van de camping nog eens goed bekijken.
www.biberferienhof.de
We varen deze week zoveel mogelijk verschillende routes en aangezien we redelijk centraal liggen tov een aantal meren om ons heen, moet dat zeker lukken. Een prachtig gebied waar je zeker eens in je kanoleven gevaren moet hebben.

Inschrijven vóór 1 maart 2022
Alle kosten worden met elkaar gedeeld.
Laat weten of je wilt rijden (zoveel mogelijk met elkaar meerijden). Als je met trailer of aanhangwagen wilt rijden, graag ook vermelden. Kano's gaan op de trailers en de aanhanger gaat mee voor de bagage.
LET OP: als je je inschrijft, worden de kosten in rekening gebracht, ook als je uiteindelijk onverhoopt niet mee gaat.

De route is 710 km vanaf de club en we rijden dit in 1 dag. Reken op een uur of 8.

Adres camping:
Biber Ferienhof
Diemitzer Schleuse 5
17252 Mirow

Coördinator vervoer: John Morks
Organisatie overig: Gerrie van Stuijvenberg.

De rottemeren
zondag 22 mei
organisatie: Raymond Simons

Over de Rotte van de Bleiswijkse Verlaat naar het eind van de Rotte 30,4 km.

Verlaat de A12 (Den Haag - Utrecht) bij afslag 8 richting Bleiswijk. Rij in zuidelijke richting over de N209. Bij de verkeerslichten ga je linksaf richting Bleiswijk. Na een bocht naar rechts ga je gelijk over de brug linksaf de woonwijk in. Volg de vele bochten de drempels tot je bij het parkeerterrein van de Bleiswijkse Verlaat komt. Vanaf hier is een smalle doodlopende weg naar Restaurant Meerenbos en een fietspontje. Je kunt hier naartoe rijden om de kano op en af te laden, maar je kunt hier niet parkeren.

Vanaf de parkeerplaats droeg ik de kajak naar de Bleiswijkse Zoom. Je kunt het water al vanaf de perkeerplaats zien. Je vaart in zuidelijke richting door het park. Bij een kleine hefbrug is links een kanosteiger waar je kunt overdragen naar de Rottemeren (25). Bij het meer loop je nog een klein stukje naar rechts. Voorbij de vissteiger is een kanosteiger. Vanaf hier vaar je in zuidelijke richting en volg de Rotte naar Rotterdam.
Je vaart onder de snelweg door. Je kunt dan linksaf, waar je na 1 km. bij de sluis van de Kralingse Plas komt. Rechtuit volg je de Rotte naar het centrum. Het water in de stad ziet er opvallend helder en schoon uit. Er zijn verschillende plekken waar je de kant op kunt. Aan het eind van de Rotte is een winkelstraat en hier is ook een Mc Donalds. Er is een kleine stenen kade waar je kunt uitstappen.

Kamperen bij de nieuwkoopse plassen
26 t/m 29 mei
organisatie: Gerrie van Stuijvenberg

De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig natuurgebied waar we een viertal mooie tochten gaan varen. Over Plassen, kleine riviertjes en kreken door een geweldig mooi landschap.
Dit weekend is geschikt voor iedereen. Zowel beginners en gevorderden komen aan hun trekken. We zullen naar believen diverse afstanden varen, zodat we allemaal ons eigen tempo aan kunnen houden.
Op zaterdag zullen we met z'n allen gaan barbecuen
We vertrekken donderdagochtend vanaf Dajaks, dan kunnen we nadat we de tenten heben opgezet al een stukje gaan varen.
Overnachten doen we op SVR Camping Hollandse Boerderij aan het riviertje de Meije.
Meld je aan vóór zaterdag 23 mei, want vol=vol.

Roer en grensmaas in Limburg
weekend 11 en 12 juni
organisatie: Peter Janssens

Op zaterdag 11 juni verkennen we de Roer.
Het Roerdal is het woongebied van ijsvogels, bevers en bijzondere libellen. In de Roer zelf zwemmen forellen, de zalm en 30 soorten vissen. De Roer meandert op een natuurlijke wijze in Nederland vanaf Vlodrop naar Roermond. Dit deel mag onder strikte beperkingen alleen met een vergunning worden gevaren. Wij hopen dat we een aantal vergunningen kunnen bemachtigen.
Eén van de voorwaarden om op de Roer te mogen varen is dat we stipt om 10:00 uur vanaf Vlodrop wegvaren. Dat betekent dat we ‘s morgens heel vroeg vanaf Dajaks vertrekken. We rijden eerst langs het eindpunt bij Roermond waar we één van de auto’s achterlaten. Met de rest van de auto’s rijden we door naar Vlodrop.
Tijdens de vaartocht houden we in Sint Odiliënberg een pauze en om ongeveer 14:00 uur verwachten we bij het eindpunt te zijn. Vanaf daar worden de auto’s in Vlodrop opgehaald waarna we eerst naar het eindpunt van de zondagse tocht over de grensmaas zullen rijden. Hier zal één auto worden achtergelaten waarna we verder rijden naar camping De Oosterdriessen net ten zuiden van Maastricht bij Oost-Maarland.

op zondag 12 juni varen we over de grensmaas.
De grensmaas is de enige “wild” stromende rivier van Nederland. Een rivier die afhankelijk van de gevallen neerslag behoorlijk kan stromen met stroomversnellingen en een steeds veranderende rivierbedding. Totaal ongeschikt voor gemotoriseerde vaartuigen maar een waar kanoparadijs.
Nadat we al onze kampeerspullen hebben opgeborgen in de auto’s vertrekken we om ongeveer 11:00 uur vanaf het strandje bij de camping. We varen dan eerst over de Maas onder de historische bruggen van Maastricht door om ten noorden van Maastricht bij de stuw van Borgharen uit te komen. Hier dragen we over naar de grensmaas. Zouden we gewoon doorvaren dan zouden we tussen de overige scheepvaart op het Julianakanaal komen en dat is net niet de bedoeling.
De rest van de dag genieten we van wat komen gaat. Hier en daar een stroomversnelling, vele grindstrandjes en oude Limburgse dorpjes zijn het decor. Uiteindelijk arriveren we in de loop van de middag bij Roosteren op ons eindpunt. Vanaf daar worden de auto’s opgehaald en de kano’s opgebonden om in het begin van de avond weer bij Dajaks te arriveren.
Mochten we onverhoopt niet in aanmerking komen voor de vergunningen op de Roer dan wijken we uit naar de Tungelroyse Beek in noord Limburg. Het aantal deelnemers is beperkt en is afhankelijk van het aantal vergunningen dat het waterschap Limburg ons ter beschikking stelt.

vertrek zaterdagochtend om 07:00 uur vanaf Dajaks
tocht voor iedereen
kosten: kampeerkosten en reiskosten volgens het Dajaks-model

Vierstromentocht of Het Hele Eiland Rond
zondag 26 juni
vertrek vroeg vanaf Dajaks(precieze tijd wordt later bekend gemaakt)
organisatie: Peter Janssens

Een tocht die ieder Dajakslid eens gemaakt moet hebben. Je vaart in een dag het hele eiland van Dordt rond. En het speciale is dat we op 26 juni, door het samenspel van getij en waterafvoer, alleen maar stroom mee hebben! Dat maakt het voor velen mogelijk om deze 50 kilometer af te leggen en zo ongemerkt de eigen grenzen te verleggen.
Het doel is om als groep samen in een redelijk rustig tempo te varen en zo een gezamenlijke prestatie neer te leggen. Mocht je onderweg onverhoopt het gevoel hebben dat de 50 km toch iets te hoog gegrepen is dan kun je halverwege de tocht inkorten door via het Wantij of de Helsluis terug naar Dajaks te varen.
We varen via de Nieuwe Merwede, Het Hollands Diep, de Dordtse Kil (alwaar je snelheden van wel 12 km/uur haalt) en de Oude Maas naar een pauzeplek aan de Voorstraathaven in het historische centrum van Dordrecht.
Na de pauze varen we verder via de Wijnhaven en de Beneden Merwede. Achter kilometerbord 965 pauzeren we op het mooiste strandje van het Eiland van Dordt. Hierna varen we door naar de Kop van de Oude Wiel om uiteindelijk via de Nieuwe Merwede weer bij Dajaks uit te komen. In de kantine van Dajaks ligt dan voor jou eeuwige roem te wachten en heb je de mogelijkheid om grootse verhalen te vertellen over de geleverde prestatie.

Nog nader te bepalen tocht door de tkbn
zondag 10 juli

Omdat Dajaks zich heeft aangesloten bij de Toeristische Kano Bond Nederland sluiten we aan bij een door de TKBN georganiseerde tocht.
Wat voor tocht dat worden gaat, is nog niet bepaald.
Aangezien dit geen officiële Dajakstocht is schrijven we ons in bij de TKBN. Uiteraard vertrekken we met z'n allen vanaf Dajaks met de trailer.
Meld je op tijd aan i.v.m. indeling op de trailer.

De Friese Elfstedenweek
25 t/m 30 juli

inschrijven via WSV De Meeuwen

Kampeerweekend de Vischplaat
5 t/m 7 augustus
vertrek vrijdag om 10:00 uur

Via de mooie kreken van de Brabantse Biesbosch varen we vrijdag naar
de camping op de Vischplaat en zondag varen we via een andere route
weer terug. Op zaterdag varen we ook weer een tocht.
Een mooie kans om eens te proeven aan het maken van een kanotrektocht.
De afstanden zijn kort en de tocht is daardoor geschikt voor iedereen Bij boer Saarloos -waar we overnachten- is bbq-vlees te koop. Dit vlees komt van hun eigen Schotse Hooglanders en is uitermate geschikt om op het kampvuur te grillen. Hout voor het vuur zelf meenemen of kopen bij de boerderij. Op het terrein zijn douches en toiletten, maar geen elektriciteit.

uiteraard kun je ook zaterdag aansluiten.

Rotterdam Nieuwe Maas
(heijplaat-Dajaks)
zondag 21 augustus
vertrektijd: 09:00 uur vanaf Dajaks (08:00 uur aanwezig)
organisatie: Nico Neef

Kan dat? Mag dat? Is dat niet veel te druk en krijg je wel toestemming?

Zondag 21 augustus 2022 starten we op het zandstrand van Heijplaat en varen we terug naar Dajaks.
We varen over de Nieuwe Waterweg, Nieuwe Maas en de Noord.
We passeren de ss Rotterdam, de Maastunnel, Erasmusbrug, Willemsbrug, de Leuvehaven, de Oude haven et cetera. Gezien de onvoorspelbaarheid van het water en de scheepvaart: Een stoere tocht voor alle zeevaarders onder ons.

lengte: cirka 36 kilometer

In juni en juli wordt er op een dinsdagavond een clinic reddingen gegeven. Deze clinic dient mede als voorbereiding voor de Rotterdamtocht. We leren hier om bij omslaan zo snel mogelijk terug in de kajak te klimmen. Tevens wordt geleerd om een sleep aan te brengen en de drenkeling uit de vaargeul te halen of te houden.

Op dezelfde dag wordt er ook een leuke tocht georganiseerd naarAbcoude. Deze tochtgangers zullen zorgen voor ons vervoer. Zij zetten ons namelijk af op Heijplaat waarna zij hun route naar Abcoude verder voortzetten.

Rondje Abcoude
zondag 21 augustus
organisatie: Raymond Simons

Angstelroute
Een gemarkeerde route van 24,7 km. over de Angstel, Geuzensloot, Vinkeveense Plassen, Winkel, Waver en Holendrecht. Er zijn op de route 4 overdragingen.
Alleen de noordelijke route is 13 km (2x overdragen).
Alleen de zuidelijke route is 18 km (2x overdragen).
Bij harde (westelijke) wind kunnen er op de Vinkeveense Plassen veel golven zijn.
Startpunt is aan de Angstel tussen Baambrugge en Abcoude.
Verlaat de A2 (Amsterdam - Utrecht) bij de afslag Abcoude. In het centrum ga je over de brug rechtsaf richting Baambrugge. Het startpunt is bij een gemaaltje aan de rechterkant vlakbij een molen. Op het hek staat "Molen
2". Parkeren op het gras achter het fietspad.
Startpunt bij De Horn aan de Winkel
Verlaat de A2 (Amsterdam - Utrecht) bij de afslag Abcoude. In Abcoude ga je na een parkje rechtsaf de Koppeldijk op. Rij rechtuit. Bij een T-splitsing bij de Winkel ga je linksaf. Na een korte afstand kom je bij een lage brug met kanosteigers. Er is bij het gemaal beperkte parkeerruimte.Vanaf het startpunt vaar je in zuidelijke richting. Na 5 km. kom je langs Kasteel Loenersloot. Na de brug volg je de bocht naar rechts en vervolgens ga je rechtuit de Geuzensloot op onder de A2 door. Bij de Demmerikse Sluis kun je goed overdragen. Dan ga je rechtsaf onder de brug door naar de Zuiderplas van de Vinkeveense Plassen. Houd er rekening mee dat bij westelijke tot noordelijke wind hier flink wat golfslag kan staan. Het is echter maar een kleine afstand rechtsaf langs de zuidelijke oever naar de ingang van de vaart in de hoek van het meer. Deze vaart loopt naar het noorden en je kunt hier (op een paar doorgangen na) goed beschut varen. Net voor het einde geeft een bord aan waar je linksaf naar het meer vaart. Hier is weer een stukje groot water. Houd rechts aan langs de huizen van Baambrugse Zuwe en ga rechtsaf onder de brug door. Vervolgens houd je rechts aan achter de eilanden om die de vaarroute afscheiden van de Noordplas. Blijf achter de eilanden in noordelijke richting varen. Bij de noordkant geven de borden Angstelroute een keuzemogelijkheid rechtuit de hoofdvaart volgen, of rechtsaf de jachthaven in. Via de hoofdvaart ga je richting de sluis. Ga rechtsaf en dan de derde zijvaart linksaf. Hier is aan het eind een kanosteiger waar je kunt overdragen naar de Winkel. Vaar naar links en dan rechtsaf. Na een stukje kom je bij een lage brug. Er zijn goede kanosteigers zodat overdragen geen probleem is. Bij Stokkelaarsbrug ga je rechtsaf de Waver op. Na een stukje ga je onder een brug door en kom je op breed water, de Holendrecht. Hier ga je rechtsaf. Op de hoek links is Restaurant Voetangel. Je komt voorbij een fietspontje, en vervolgens ga je onder de A2 door en kom je op het Abcouder Meer. Volg de rechter oever richting Abcoude. Na een brug zie je recht voor je een wit theehuisje. Hier is linksaf een smalle zijvaart richting Weesp. Je gaat echter rechtsaf en volgt de Angstel.

Rondje Overijssel
1 t/m 4 september
organisatie: Nico Bolder

Deze kanotrek kampeertocht is een tocht voor de kanovaarder die gedurende het seizoen voldoende conditie heeft opgebouwd om 3 dagen achter elkaar ca 30 km per dag te varen. Omdat het een kanotrektocht is betekent dit automatisch een ideale tocht voor de canadees vaarders onder ons maar uiteraard zijn de kajakvaarders van harte welkom. De vertrektijden zijn dagelijks tussen 9:00 en 9:30 zodat er voldoende tijd is om ook te genieten van de omgeving en voor pauzes.

Dag 1: donderdag 1 september!
Deze dag vertrekken we in de loop van de middag naar Zwolle om daar op een camping onze eerste kampeerplek op te zetten en eventueel voor de auto’s een parkeerplaats te zoeken als de camping bezwaren heeft om de auto’s daar te laten staan.
Kom je later, prima maar dan zelf alles regelen wat betreft vervoer, parkeren etc. Het wordt afgeraden om pas op vrijdag ochtend aan te komen. We vertrekken rond 9:00 uur vanaf de camping voor onze eerste vaardag.

Dag 2: vrijdag 2 september Zwolle – Kampen
Deze dag varen we via de Overijsselse Vecht en Nieuwe Vecht naar de binnenstad van Zwolle. Zwolle is een vestingstadje en dat merk je als je door het stadje vaart. Na de binnenstad van Zwolle gezien te hebben varen we al snel richting de IJssel om daar naar de camping in Kampen te varen. De IJssel is na Zwolle een relatief langzaam stromende rivier geworden maar met voldoende gelegenheid om eruit te gaan voor een pauze. Bij Kampen gaan we door de sluis naar het Ganzediep en net na de sluis is de camping.
’s Avonds kunnen de liefhebbers in Kampen een hapje gaan eten (kleine stukje wandelen) maar je kan ook op de camping je eigen potje koken.

Deze dag is de vaarafstand ca. 30 km

Dag 3: zaterdag 3 september Kampen – Blokzijl
Bijtijds vertrekken we weer van de camping om over het Ganzediep richting het Zwarte meer te kanoën. Het Zwarte meer moeten we oversteken om op het Vollehover kanaal te komen. Op het meer zijn verscheiden vogelbroedeilandje.
Over het Volenhover kanaal varend passeren we Vollenhove en vervolgen onze weg over het Vollenhover meer richting Blokzijl. In Blokzijl kamperen we voor onze tweede nacht.
Voor de liefhebber, ook Blokzijl (loopafstand) heeft diverse restaurantjes voor een hapje eten en met name Kaatje bij de Sluis wordt van harte aanbevolen.

Deze dag is de vaarafstand ca. 27 km

Dag 4: Zondag 4 september Blokzijl – Zwolle
Deze dag moeten we echt 9:00 uur in de kano zitten, dit is de dag met de langste vaarafstand. Maar deze dag is ook het mooist als je naar het natuurschoon kijkt. We varen vanaf Blokzijl door de wieden, een prachtig gebied met zeer veel watervogels, waterlelies, kikkers en riet. Een van de mooiste kanogebieden van Nederland. Na Zwartsluis komen we op het Zwarte water en varen we langs Hasselt richting Zwolle, we nemen nog een klein stukje Overijsselse Vecht mee en komen daarna al snel bij het eindpunt van deze prachtige trektocht.

Deze dag is de vaarafstand ca. 32 km

Reken er bij deze tocht op dat we op zondag niet voor 20:00 uur thuis zijn.
Het is erg moeilijk om een schatting te maken van de aankomst in Zwolle en het is daarna ook nog ca 2 uur rijden.
Houdt daar rekening mee.

Open Kano Festival Weerribben
9 t/m 11 september

Niet echt een door Dajaks georganiseerd evenement, meer een aankondiging van een heel erg leuk weekend voor open kanovaarders, waar elk jaar weer een aantal enthousiaste leden aan meedoen.
Opgeven op de website van het OKF www.openkanofestival.nl

C11 tocht
zondag 9 oktober
organisatie: Raymond Simons

Linschotenroute
zondag 23 oktober

De Linschotenroute is een kanoroute over de Lange Linschoten en de Hollandsche IJssel langs de mooie plaatsen Linschoten, Montfoort en Oudewater. Oudewater verkeeg in 1265 al stadsrechten, en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart!
Vanaf Montfoort kun je ook de Hollandsche IJssel vervolgen naar IJsselstein. Halverwege Montfoort en Oudewater kun je bij Gemaal de Pleyt overstappen naar de Lopikerwaard. Bij het gemaal is een kanosteiger in de Hollandsche IJssel. Passeer het gemaal aan de rechterkant: hier is een hekje waar kanovaarders doorheen mogen.
Je kunt de route beide kanten op varen, maar rechtsom staat de route ook aangegeven met ANWB-bordjes, en heb je het mooiste deel op het laatst. Bovendien heb je dan de stroom mee op de Hollandsche IJssel,
als de stuwen open staan.

C11 tocht
zondag 6 november
organisatie: Nico Bolder

Wintertocht
zondag 20 november
organisatie: Raymond Simons

C11 tocht
zondag 4 december
organisatie: Raymond Simons

Oliebollenmetwarmechocolademelkmetslagroomtocht
zaterdag 10 december
organisatie: Gerrie van Stuijvenberg

Winterkampeerweekend
17 en 18 december
organisatie: Nico Bolder
vertrek: 09:30 uur vanaf Dajaks

Omdat het winterkampeerweekend vorig jaar een groot succes is geweest, doen we het dit jaar dunnetjes over.
We varen 2 dagen door de Brabantse Biesbosch en maken op zaterdagmiddag ons kampement bij Boer Bergeijk op de Moordplaat. Een gezellig weekend voor iedereen die kamperen leuk vindt en het leuk lijkt om dit ook een keer in de winter te doen.
Bij de kampeerplaats kunnen we een kampvuur maken om ons warm te houden. Er is een toilet en koude douche (dus géén warm water) aanwezig.
Opgeven vóór 15 december via de website of op het inschrijfformulier in het clubhuis.

afstanden zijn ca. 20 km.