DKKV Dajaks is een club van natuur- en watersportliefhebbers. Bij Dajaks ligt de nadruk op het toervaren door mooie natuurgebieden in binnen- en buitenland. Bovendien is het Nationaal Park de Biesbosch onze thuishaven. In dat unieke getijdengebied, waar we met ons clubhuis middenin wonen, volgen wij hoe de natuur zich ontwikkelt en voelen we de wisselingen van de seizoenen direct op onze huid. Andere vormen van recreatieve kanosport die je bij Dajaks kunt beoefenen, zijn branding-, wildwater- en zeevaren.

Meteen meedoen
Kanovaren is een natuurlijke beweging die je snel aanleert. Om de instap nog makkelijker te maken, geeft Dajaks introductielessen, en om de fijne kneepjes te leren een gevorderdencursus. ’s Winters trainen we in het zwembad op veiligheid en reddingstechnieken. Zo krijg je de kanosport spelenderwijs onder de knie, terwijl je meteen al lekker actief bent.
Kanovaren hoeft ook niet duur te zijn. Dajaks heeft betaalbare ligplaatsen voor ca. 135 kajaks en canadezen, dus er is plaats voor je eigen prachtboot. Maar als je nog even wilt wachten met de aankoop van een kano, kun je gratis gebruik maken van onze clubboten. Zo kun je meedoen op de manier die jou het beste bevalt.

Toerprogramma
Het Dajaks-clubhuis aan de Zeedijk 17 in Dordrecht is het ideale vertrekpunt voor natuurbelevingstochten door de Hollandse en Brabantse Biesbosch. Verder is er een uitgebreid programma van clubtochten, die soms een bijzonder tintje krijgen. Prestatie: we ronden het Eiland van Dordrecht (52 km). Gezelligheid: we bakken pannenkoeken voor de kinderen. Wintersfeer: we trotseren sneeuw en ijs om naar een logeerschip in Geertruidenberg te varen, waar we weer opwarmen met snert en glühwein.
Dajaks reist ook graag naar andere vaargebieden zoals de Nieuwkoopse Plassen, de Weerribben en Tiengemeten. Op deze meerdaagse tochten zullen we meestal kamperen. Af en toe bezoeken we per kano een mooie oude stad als Leiden of Utrecht, en we gaan altijd kijken bij Sail Amsterdam. Met kleinere groepen worden er kanovakanties op buitenlandse rivieren, de Waddenzee of langs vreemde kusten georganiseerd. En ons wildwater-weekend in Luxemburg is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend clubevenement waar bijna de hele vereniging aanwezig is.Vriendschappelijke sfeer
DKKV Dajaks is in 1980 opgericht door een groep vrienden die samen wilden gaan varen, en die vriendschappelijke sfeer hangt er nog steeds. Zo gebeurt alles bij Dajaks in eigen beheer: schoonmaak, onderhoud gebouwen, verzorging kantine, organisatie toertochten, redactie en opmaak verenigingsblad, boot- en peddelreparaties. Die vriendschappelijke sfeer is ook te proeven tijdens onze clubavond (dinsdag) en clubmiddag (zondag), als onze kantine verandert in het gezelligste café/terras van Dordrecht. En aan de wederzijdse steun: meer dan eens lopen Dajakkers bij clubgenoten met verhuisdozen te sjouwen.