Natuurlijk is het hoofddoel van een kanovereniging varen! Regelmatig worden er verschillende soorten tochten georganiseerd.

Toertochten

De toercommissie bedenkt elk jaar een gevariëerd programma met toertochten. Daar zit voor elk wat wils bij: korte tochten, lange tochten, rustige tochten en spannende tochten.
De meeste tochten vinden plaats in het weekend. Als we niet vanaf het clubhuis varen vervoeren we de boten meestal met de clubtrailer.
Meestal nemen we halverwege een toertocht een lunchpauze, ergens midden in de natuur. Zorg er dus voor dat je je broodtrommeltje en thermoskan meeneemt, en eventueel iets om op te zitten.

Dinsdagavondtochten

Zolang het lang genoeg licht is (in de praktijk: zolang het zomertijd is) varen we op dinsdagavonden een tochtje vanaf het clubhuis, meestal vanaf 19:00. Bij het bepalen van de route houden we rekening met de minst ervaren vaarders, zodat iedereen altijd mee kan. Voor veel mensen is het een wekelijks uitje dat ook wel de ‘minivakantie’ wordt genoemd.
Na afloop is het clubhuis open zodat we even na kunnen praten.

Sfeervolle omstandigheden op een zomeravond

Meerdaagse tochten

Regelmatig worden er ook meerdaagse tochten gevaren. Dat kan in de Biesbosch als iedereen kampeerspullen in de boot meeneemt, maar we bezoeken ook elk jaar kano-evenementen in het land als het open kano festival. Daarnaast wordt er elk jaar ook een buitenlandse trip voor leden georganiseerd.

ongeorganiseerde tochten

Naast alles wat er georganiseerd wordt, wordt er natuurlijk ook een heleboel ongeorganiseerd gevaren. Naast groepjes die een vaste afspraak hebben voor een bepaalde ochtend in de week, kan iedereen op elk moment van de dag terecht om te varen. Elk lid kan een sleutel van de botenloods in bruikleen krijgen zodat je 24/7 toegang hebt.

niveau

Niet elke geplande tocht is van hetzelfde niveau. Soms varen we tochten die wat langer zijn, of wat meer uitdagend -bijvoorbeeld op groot water-. In de planning geven we de moeilijkheidsgraad aan met één tot drie kano symbooltjes, zodat iedereen een goede indruk heeft of de tocht wel leuk is en niet te moeilijk.

🛶beginnersniveau: iedereen kan mee
🛶🛶gemiddeld niveau: Je kan op groot water varen, heb de gevorderden cursus gevolgd of gelijkwaardig niveau, en kan 20 kilometer varen op een dag
🛶🛶🛶gevorderd niveau: je bent in staat om op tempo grotere afstanden (>20 kilometer) te varen