In de buurt van ons clubhuis liggen diverse sluizen waar we regelmatig gebruik van maken. De sluiswachters zijn erg vriendelijk naar kano’s en kajaks, en schutten zelfs voor een enkele boot. De bedieningstijden kun je het best direkt bekijken op de website van Rijkswaterstaat zelf, die is altijd actueel qua tijden en eventuele stremmingen. Lees op de pagina over vaarregels hoe je je in een sluis moet gedragen en wat de lichten betekenen.

Ottersluis

De ottersluis ligt op 5 minuten varen van ons clubhuis. Het is de verbinding tussen de Nieuwe Merwede en het Wantij, die de toegang biedt tot de Sliedrechtse Biesbosch. De sluis heeft aan de binnenkant geen gemetselde kades, wat hem vriendelijk in het gebruik maakt voor de kleine boten waarin wij varen.
Als de sluis niet bediend wordt kunnen we overdragen via het kreekje tegenover de vlonder van de club.
De actuele bedieningstijden kun je vinden op de site van Rijkwaterstaat. Telefoonnumer: 088-7972873

SPieringsluis

Om bij de Spieringsluis te komen moeten we eerst de Nieuwe Merwede oversteken. Vanaf daar is het de toegang tot de Brabantse Biesbosch. Aan beide kanten van de sluis is een speciale kanosteiger om hem buiten bedieningstijden te kunnen passeren.
De actuele bedieningstijden kun je vinden op de site van Rijkswaterstaat. Telefoonnummer: 088-7972930

Helsluis

De Helsluis verbindt de Beneden Merwede met de Helsloot. Dat is een route die we niet heel vaak gebruiken. Er is geen makkelijke manier om uit- en in te stappen als de sluis niet bediend wordt, maar met een beetje behendigheid lukt het de ervaren vaarders wel.
De Helsluis heeft andere openingstijden dan de andere sluizen: zie de site van Rijkswaterstaat. Telefoonnummer: 088-7972872

Biesboschsluis

De Biesboschsluis is de verbinding tussen het Steurggat en de Nieuwe Merwede in Werkendam. Niet een plek waar we vaak komen, maar bij lange tochten gebruiken we hem soms.
De actuele bedieningstijden staan op de site van Rijkswaterstaat. Telefoonnummer 088-7972931