Ieder lid van Dajaks kan gratis gebruik maken van onze clubboten. In onze grote boten collectie is er voor ieder wat wils om te lenen en uit te proberen. Hiermee wil Dajaks het uitoefenen van verschillende kanodisciplines zo laagdrempelig mogelijk maken. Dajaks heeft open kano’s en kajaks in verschillende vormen en maten, dubbele kajaks, wildwater kajaks en sit-on-top kajaks om gebruik van te maken. Dit kan tijdens de clubmomenten op dinsdagavond of zondagmiddag maar ook op ieder moment wanneer een lid wil varen. Kom je met zijn tweeën of als gezin naar de club dan zijn er aparte tarieven voor een partner. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis en actieve jeugd leden van 16 tot 18 jaar hebben en gereduceerd tarief.

Daarnaast is er gelegenheid om eigen kajaks of open boten te stallen in de grote botenloods, mits er voldoende plek is. De loods heeft een capaciteit van ongeveer 175 boten. Mocht er geen ruimte zijn, dan kom je op de wachtlijst te staan. Ieder lid mag één boot stallen als er voldoende ligplaatsen zijn, voor een extra boot worden extra kosten in rekening gebracht.

Dajaks probeert het varen voor iedereen aangenaam te maken, ook financieel. Daarom betaalt ieder lid een basis contributie plus daarboven op een zelfwerkzaamheidsbijdrage. Als jevrijwilliger bijdraagt aan de club door binnen een van de commissies werkzaamheden te verrichten (onder andere schoonmaak-, bardienst-, bouw-, opleidings-, redactiecommissie) dan wordt deze zelfwerkzaamheidsbijdrage kwijtgescholden.

Als je lid wordt, dan zijn er eenmalige kosten voor het inschrijfgeld en borg voor de sleutel van het clubhuis, waarmee je op ieder moment toegang hebt tot het Dajaks clubhuis met al haar faciliteiten. Je kunt deelnemen aan de introductiecursus die je de eerste beginselen van het kajakken bijbrengt. De kosten hiervoor worden geretourneerd als je aansluitend lid wordt.

Als je net als wij ook al je familieleden en vrienden gek maakt met kano verhalen, dan kun je ze heel voordelig meenemen als introducé. Ook zij kunnen dan eens ervaren in wat voor een prachtige omgeving we vertoeven en hoe leuk het is om dit vanaf het water te mogen beleven.

LidGebruik loodsBasis Contributie
RegulierGebruik clubboot€150,00
RegulierEigen ligplaats kajak 1€150,00
RegulierEigen ligplaats open kano (Canadees) 1€170,50
PartnerGebruik clubboot€75,00
PartnerEigen ligplaats kajak 1€116,00
PartnerEigen ligplaats open kano (Canadees) 1€136,50
Jeugdlid 16-17 jaarGebruik clubboot€95,00
Gezinslid tot 16 jaar onder begeleiding volwasseneGebruik clubbootGratis
Donateur€41,00
Zelfwerkzaamheid 2Jaarlijkse borgsom €50,00
Extra lig plaats kajak 1€41,00
Extra lig plaats wildwater kajak 1€12,00
Extra ligplaats open kano (Canadees) 1€61,50
1 Onder voorbehoud van beschikbaarheid ligplaats
2 Zelfwerkzaamheid bestaat uit minimaal 3 dagdelen per jaar bij een commissie. Bij verrichte inspanning in het huidige verenigingsjaar zal de borgsom na het eind van het jaar worden geretourneerd.

Overige éénmalige kosten nieuw lidKosten
Inschrijfgeld€10,00
Borgsom sleutel€25,00
Introductie cursus (vrijwillig) 4€45,00
4 De introductiecursus is inclusief het gebruik van clubmateriaal benodigd voor de cursus en wordt geretourneerd als men aansluitend lid wordt.


Eventuele aanvullende informatie kun je inwinnen bij de penningmeester. [penningmeester@dajaks.nl]