Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
vereniging
toertochten
toeragenda
kan ik meevaren
opgave toertocht
de toercommissie
opleidingen/cursussen
tochtplanning
techniek
foto's seizoen 2018
foto's seizoen 2017
foto's seizoen 2016
foto's seizoen 2015
foto's seizoen 2014
foto's seizoen 2013
foto's seizoen 2012
foto's seizoen 2011
foto's seizoen 2010
foto's seizoen 2009
foto's seizoen 2008
foto's seizoen 2007
foto's seizoen 2006
foto's seizoen 2005
werkzaam in de Biesbosch
kanoverhalen
filmpjes
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Toeragenda

Hieronder vind je de komende tochten georganiseerd door Dajaks. Tenzij anders vermeld kun je je opgeven voor de tochten op de lijsten in het clubgebouw, of gebruik maken van het opgaveformulier te vinden onder het kopje "toertochten --> opgave toertocht".

Wildwatervaren Salm, Ardennen
weekend 20-21 januari
vertrektijd: verschillend
categorie: divers, wildwatervaren
organisatie: Koos Rozendaal

In de Ardennen, iets ten noorden van de Luxemburgse grens stroomt het riviertje de Salm. Een prachtig wildwaterriviertje op ongeveer 3 uur rijden vanaf Dordrecht.
Boven het stuwmeer (vanaf de Ronce) mag je alleen met derogatie papieren varen, maar onder het stuwmeer tot in de Ambleve is de Salm vrij te bevaren bij een minimum waterstand en van 1 oktober tot 15 maart. Normaal varen we tot de wegbrug (van recht oever naar linker oever wisselend) stroomopwaarts van Trois Ponts. Bij 80 cm en meer is vooral de laatste 4 km een fantastisch speel parcours. Hier kun je jezelf helemaal leeg op varen.
Naast de Salm wordt op zondag de Aisne gevaren.
De deelnamekosten zijn € 7,50 per persoon (excl. Jeugdherberg overnachting). Het weekend wordt in principe door de TKBN georganiseerd.

Wintertocht
zondag 21 januari
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Harry van den Herik

De mogelijkheid om een tocht door de winterse Biesbosch te maken. Alles lijkt uitgestorven. De Biesbosch lijkt heel even alleen voor ons te zijn. En met een beetje geluk varen we door een besneeuwde Biesbosch. Alle omgevingsgeluiden worden dan gedempt waardoor het compleet stil is.
De lengte en zwaarte van de tocht wordt aangepast aan de deelnemers zodat iedereen in principe mee kan varen.

C11
zondag 4 februari
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Marjan van der Pol

De C11 staat klaar om de winter te verkennen. Jassen aan, mutsen op en peddels klaar...
Let op er kunnen maar 11 mensen mee dus snel inschrijven is een must.


Presentatie toeragenda 2018
dinsdag 6 februari
aanvang: 20:00 uur
organisatie: de toercommissie

Op deze clubavond is de toercommissie aanwezig om de toeragenda 2018 in woord en beeld te presenteren. Veel foto’s worden getoond zodat je een goed beeld krijgt van de tochten. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen over de tochten en kom je te weten hoe jij jezelf het beste kunt voorbereiden om bijvoorbeeld onze zomerweek op het Gardameer (Italië) mee te maken, of de waddenzwerftocht in het oostelijke waddengebied, of voor als je het dichter bij huis zoekt, welke tochten er in onze eigen Biesbosch worden gevaren met begeleiding.


Snerttocht
zondag 19 februari
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Nico Bolder en Gerrie Stuijvenberg voor de soep

Een tocht door de Hollandse en Sliedrechtse Biesbosch met in het vooronder een pan heerlijke thuisgemaakte snert.
De snerttocht kent een lange traditie, waarbij gezegd dat de omstandigheden ronduit onvoorspelbaar en zeer verschillend van karakter kunnen zijn. Er waren barre wintertochten, waarbij we ons een weg door het ijs moesten banen om een plek te vinden waar de snert kon worden opgewarmd, er waren tochten met verschrikkelijk veel regen waarna we uiteindelijk in een griendhut belandden om te schuilen en op te drogen. Maar ook zijn er tochten geweest met een heerlijk warm voorjaarszonnetje, 'korte-broeken-weer', wat dan wel totaal detoneerde met de altijd stevige snert.
Behalve de snert is er nog één constante: de temperatuur van het buitenwater is in februari koud en als vaarder moet je daar rekening mee houden. Neopreen is geen verkeerde outfit. De tocht zelf is nooit langer dan 10 kilometer en vaak zijn we voor vieren terug in het clubhuis om daar op te warmen.
Snert maken vereist de nodige voorbereidingen, daarom is het wenselijk om vóór dinsdagavond 13 februari 21.30 uur jezelf op te geven. Het is een doodzonde om de snert aan te lengen met water of om, erger nog, een blik unox toe te voegen!
Vaar mee en geniet van de Biesbosch op z'n mooist en in het voorbijgaan van een heerlijk bordje erwtensoep.

C11
zondag 4 maart
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Marjan van der Pol

Ook in maart bijt de C11 het spits af. Een lauw zonnetje verwarmt de deelnemers, de koekjes gaan rond en iemand heeft warme chocomel meegenomen.
Let op er kunnen maar 11 mensen mee dus snel inschrijven is een must.


Vroege voorjaarstocht
zondag 18 maart
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Harry van den Herik en gerrie Stuijvenberg

Het is nog winter, maar het voorjaar zit in de lucht. Dat is te merken aan de natuur. Bevers maken hun burchten en holen op orde, vogels maken elkaar het hof en heel voorzichtig probeert de zon alles op te warmen. Voor iedereen de mogelijkheid om hier van te genieten door aan deze tocht deel te nemen.
De lengte en zwaarte van de tocht wordt aangepast aan de deelnemers zodat iedereen in principe mee kan varen.

C11 tocht
zondag 1 april
vertrektijd: 11:00 uur
categorie: voor iedereen
organisatie: Marjan van der Pol

De zon verwarmt de deelnemers. De eerste spindotters staan al weer in bloei. Vogels maken hun nestjes klaar. De C11 trekt er weer op uit.
Let op er kunnen maar 11 mensen mee dus snel inschrijven is een must.


Weekend Gent
zaterdag 14 en zondag 15 april
vertrektijd: 08:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Nico Bolder en Gerrie Stuijvenberg
afstand: 23 kilometer + stadstocht

In 2015 zijn we met Dajaks in Gent geweest en dit was een zeer leuk weekend. Wel vonden veel deelnemers het achteraf jammer dat we weinig van Gent zelf hadden gezien omdat we alles kano-varend bezichtigd hebben. Dit weekend gaan we meer genieten van de stad zelf.Het wordt een combinatie van kanoën maar ook wandelen door de stad Gent en eventueel een museumbezoek voor degene die dat wenst.
Ook overnachten we dit keer in een hotel, niet iederen vindt het namelijk fijn om ’s nachts bij mogelijke nachtvorst al in een tentje te slapen. Daarnaast leek het ons leuk om eens een wat luxer weekend te organiseren.
Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en heeft een historische binnenstad. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Korenlei en de Graslei met prachtige oude panden, de Belforttoren en de St-Baafskathedraal.
Op zaterdag vertrekken bijtijds richting Gent waar we buiten de stad de auto parkeren. De bagage moet dus wel even mee in de kano’s maar dat zal geen probleem zijn omdat er altijd wel een paar canadezen mee gaan. Vanaf de parkeerplaats starten we direct met een tocht richting en door Gent over de Leie, de Coupure en het Dok. Halverwege de middag komen we dan aan bij het Hotel om daar onze kano’s te stallen en in te checken. Na het inchecken gaan we een stadwandeling maken door de binnenstad van Gent.
In overleg met de groep bepalen we waar we gaan eten, hierin staat iedereen vrij. In de avond is er mogelijkheid tot het maken van een avondtocht langs de verlichte gevels van Gent.
Op zondag gaan we na een uitgebreid ontbijt (inclusief) in het hotel, weer een rondje varen en eindigen we bij de auto’s.
Het hotel is het Europahotel te Gent, dit hotel ligt aan het water met een eigen aanlegsteiger. Het ontbijt is inbegrepen evenals een annuleringsverzekering. De kosten zijn ca. € 125 met twee personen op 1 kamer.
Heb je nog vragen neem dan contact op met Nico Bolder of Gerrie van Stuijvenberg