Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
vereniging
toertochten
toeragenda
kan ik meevaren
opgave toertocht
de toercommissie
opleidingen/cursussen
tochtplanning
techniek
foto's seizoen 2017
foto's seizoen 2016
foto's seizoen 2015
foto's seizoen 2014
foto's seizoen 2013
foto's seizoen 2012
foto's seizoen 2011
foto's seizoen 2010
foto's seizoen 2009
foto's seizoen 2008
foto's seizoen 2007
foto's seizoen 2006
foto's seizoen 2005
werkzaam in de Biesbosch
kanoverhalen
filmpjes
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Toeragenda

Hieronder vind je de komende tochten georganiseerd door Dajaks. Tenzij anders vermeld kun je je opgeven voor de tochten op de lijsten in het clubgebouw, of gebruik maken van het opgaveformulier te vinden onder het kopje "toertochten --> opgave toertocht".


rondje Roggeplaat Oosterschelde
zondag 22 oktober
vertrek : 08:00 uur
organisatie : Peter Janssens
grootwatertocht

Bij hoog water lijkt de Oosterschelde één grote watervlakte, maar bij laag water valt midden in deze watervlakte een enorme zandplaat drrog. Dit is de roggeplaat.
Op 22 oktober varen we een rondje van ongeveer 25 kilometer rondom deze plaat die we zien droogvallen en met een beetje geluk ook weer verdwijnen (of andersom).
Omdat deze plaat ieder etmaal twee keer onder water verdwijnt en weer boven komt is het een interessante plek voor vogels om te fourageren. Zeker in het najaar als vele vogels zich opmaken om naar het zuiden te vertrekken.
Naast vogels zullen we met een beetje geluk ook nog een aantal zeehonden spotten.
Kortom een dag genieten van de dynamiek die de Oosterschelde te bieden heeft.

C11 tocht
zondag 5 november
vertrek : 11:00 uur
organisatie : Marjan van der Pol
tocht voor iedereen

De laatste blaadjes zijn van de bomen. Het wordt doodstil in de biesbosch. In de C-11 kun je dit meemaken.
Let op er kunnen maar 11 mensen mee dus snel inschrijven is een must.

herfsttocht
zondag 19 november
vertrek : 11:00 uur
organisatie : Nico Bolder
tocht voor iedereen

De winter komt echt dichter bij. De laatste blaadjes zijn van de bomen gevallen. Vogels trekken weg naar warmere oorden, en vogels uit koudere streken strijken in onze omgeving neer. De mooiste tijd om iets speciaals te zien.
De lengte en zwaarte van de tocht wordt aangepast aan de deelnemers zodat iedereen in principe mee kan varen.

C11 tocht
zondag 3 december
vertrek : 11:00 uur
organisatie : Marjan van der Pol
tocht voor iedereen

De winter komt er aan. IJsvogeltjes laten zich zien, bevers verstevigen hun burgt en de C-11 zorgt dat de wolken rood kleuren.
Let op er kunnen maar 11 mensen mee dus snel inschrijven is een must.

blokschiptocht
weekend 16 en 17 december
vertrek : 09:30 uur
organisatie : Nico Bolder
tocht voor iedereen

Dé kans om door een prachtig winters landschap van de Biesbosch te varen. Het ene jaar varen we door sneeuw en ijs, terwijl het andere jaar de winter nog lang niet begonnen is. Maar altijd is de Biesbosch stil en verlaten op een enkele kanovaarder na.
We steken op zaterdag de Nieuwe Merwede over en gaan via de Spieringsluis de Brabantse Biesbosch in. Eerst een klein ommetje door de Jantjesplaat, afhankelijk van het tij en daarna dwars door de Biesbosch langs arendnesten en Turfzakken naar de Spijkerboor om vervolgens de Amer over te steken naar Geertruidenberg. Tegen vier uur bereiken we ons eindpunt de Steur, een voormalig vrachtschip dat is omgebouwd tot wachtschip voor de scoutinggroep Mafeking.
Op zondag varen we via een oostelijke route terug naar Dajaks, zodat we uiteindelijk het grootste deel van de Biesbosch hebben gezien. Houd rekening met overdragen naar de pont, omdat de sluis op zondag niet wordt bediend.

extra info: de tocht wordt afgelast als de tochtleiding van mening is dat de weersomstandigheid dusdanig is dat de veiligheid in geding komt. Bijvoorbeeld bij slecht zicht door sneeuwval of te harde wind. Weersomstandigheden kunnen er ook toe leiden dat de tocht zondag wordt afgebroken. We organiseren dan vervoer terug naar Dordrecht.
Vereiste kennis deelnemers: iedere deelnemer bezit de basiskennis zoals behandeld in de vervolgcursus, m.n. Kennis m.b.t. Golven van voren, achteren en opzij. Iedere deelnemer weet te handelen als hij/zij zelf te water raakt of een ander te water raakt. Dit minimaal zoals behandeld op de vervolgcursus. Open kanovaarders dienen dezelfde vaardigheden te bezitten, maar dan voor de open kano. Deelnemers hebben al een keer deelgenomen aan een winter-of herfsttocht zoals die iedere maand door Dajaks wordt georganiseerd.

oliebollentocht
zaterdag 30 december
vertrek : 11:00 uur
organisatie : Gerrie Stuijvenberg
tocht voor iedereen

Omdat we de drukke Kerstdagen net achter de rug hebben en de jaarwisseling gaat beginnen, is het tijd voor een beetje ontspanning.
Vandaag gaan de de Biesbosch in, welke route dat ligt aan het weer, de stroming en hoe we ons voelen.
We pakken in ieder geval een mooie route (niet moeilijk, want dat zijn ze allemaal) waarbij we onderweg een pauze op de kant kunnen nemen en maken de chocomel warm, met een opkikkertje erin en slagroom er bovenop.
Met een (koude) oliebol erbij, moet dat een gezellige pauze worden.
Na deze deels warme versnapering vervolgen we onze weg en gaan op ons gemakje weer terug naar de club.
Het wordt geen hele lange tocht, dus iedereen kan mee...