Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
vereniging
toertochten
toeragenda
kan ik meevaren
opgave toertocht
de toercommissie
opleidingen/cursussen
tochtplanning
techniek
foto's seizoen 2018
foto's seizoen 2017
foto's seizoen 2016
foto's seizoen 2015
foto's seizoen 2014
foto's seizoen 2013
foto's seizoen 2012
foto's seizoen 2011
foto's seizoen 2010
foto's seizoen 2009
foto's seizoen 2008
foto's seizoen 2007
foto's seizoen 2006
foto's seizoen 2005
werkzaam in de Biesbosch
kanoverhalen
filmpjes
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Toeragenda

Hieronder vind je de komende tochten georganiseerd door Dajaks. Tenzij anders vermeld kun je je opgeven voor de tochten op de lijsten in het clubgebouw, of gebruik maken van het opgaveformulier te vinden onder het kopje "toertochten --> opgave toertocht".


Weekend Gent
zaterdag 14 en zondag 15 april
vertrektijd: 08:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Nico Bolder en Gerrie Stuijvenberg
afstand: 23 kilometer + stadstocht

In 2015 zijn we met Dajaks in Gent geweest en dit was een zeer leuk weekend. Wel vonden veel deelnemers het achteraf jammer dat we weinig van Gent zelf hadden gezien omdat we alles kano-varend bezichtigd hebben. Dit weekend gaan we meer genieten van de stad zelf.Het wordt een combinatie van kanoën maar ook wandelen door de stad Gent en eventueel een museumbezoek voor degene die dat wenst.
Ook overnachten we dit keer in een hotel, niet iederen vindt het namelijk fijn om ’s nachts bij mogelijke nachtvorst al in een tentje te slapen. Daarnaast leek het ons leuk om eens een wat luxer weekend te organiseren.
Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en heeft een historische binnenstad. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Korenlei en de Graslei met prachtige oude panden, de Belforttoren en de St-Baafskathedraal.
Op zaterdag vertrekken bijtijds richting Gent waar we buiten de stad de auto parkeren. De bagage moet dus wel even mee in de kano’s maar dat zal geen probleem zijn omdat er altijd wel een paar canadezen mee gaan. Vanaf de parkeerplaats starten we direct met een tocht richting en door Gent over de Leie, de Coupure en het Dok. Halverwege de middag komen we dan aan bij het Hotel om daar onze kano’s te stallen en in te checken. Na het inchecken gaan we een stadwandeling maken door de binnenstad van Gent.
In overleg met de groep bepalen we waar we gaan eten, hierin staat iedereen vrij. In de avond is er mogelijkheid tot het maken van een avondtocht langs de verlichte gevels van Gent.
Op zondag gaan we na een uitgebreid ontbijt (inclusief) in het hotel, weer een rondje varen en eindigen we bij de auto’s.
Het hotel is het Europahotel te Gent, dit hotel ligt aan het water met een eigen aanlegsteiger. Het ontbijt is inbegrepen evenals een annuleringsverzekering. De kosten zijn ca. € 125 met twee personen op 1 kamer.
Heb je nog vragen neem dan contact op met Nico Bolder of Gerrie van Stuijvenberg.


Vroeg uit je nest tocht
zaterdag 5 mei
Vertrektijd: 05:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Raymond Simons

Volgens boswachter Theo Muusse is dit de periode waarop je de meeste vogels kunt spotten. Alle vogels zijn dan namelijk bezig met de balts en het andere werk dat nodig is voor het belangrijkste in hun leven : de voortplanting.
De vogels zijn doorgaans het meest actief in de ochtendschemering. Daarom gaan we op zaterdag 5 mei al vroeg op pad om zoveel mogelijk van het vogelleven mee te maken. Om 05:00 uur vertrekken we voor een mooie ronde door de Biesbosch. Uiteraard gaat het tijdens deze tocht niet om het varen zelf, maar om het beleven van de natuur. Dus verrekijker en fototoestel in de aanslag en vergeet ook niet om je vogelboekje mee te nemen.


C11
zondag 6 mei
vertrektijd: 11:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Marjan van der Pol

Het voorjaar in de kop, dus de Rode Wolk uit het stof. Lekker varen en gezellig samen zijn in één van de meest bijzondere boten die in onze omgeving rondvaren. We gaan zeker genieten van de natuur en elkaar.


Helletocht
zondag 6 mei
vertrektijd: 09:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor de beginnende grootwatervaarder
organisatie: Raymond Simons

We vertrekken na een korte briefing van Raymond voor een tocht waarin de kreken van de Merwelanden worden gecombineerd met het varen op de Beneden Merwede en Nieuwe Merwede. Met name de Beneden Merwede wordt bevaren door grote schepen die met hun vracht vanaf Rotterdam naar het Ruhrgebied varen. Dit zijn de ideale omstandigheden om jezelf voor te bereiden op de andere grootwatertochten die verderop in het jaar georganiseerd gaan worden.
Iedere grootwatervaarder dient deze tocht eigenlijk één maal in de planning op te nemen.
Uiteraard genieten we tijdens deze fraaie tocht van de schoonheid die de natuur rondom het Eiland van Dordt te bieden heeft.


Hemelvaartweekend
donderdag 10 t/m 13 mei
vertrektijd: dagelijks verschillend
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Gerrie Stuijvenberg

Gezien de (positieve) ervaringen van vorig jaar hebben we gemeend dat het misschien leuk zou zijn om het als een terugkerend evenement op de toerkalender te plaatsen.
Het oorspronkelijke plan was anders, maar om organisatorische redenen kon dat dit jaar niet uitgevoerd worden. Houden we misschien nog tegoed....
Wat gaan we dan wel doen?
We gaan dit keer naar het groene hart. Letterlijk en figuurlijk.
De camping waar we zullen verblijven heet de ''Groene Hart Camping'' en deze bevindt zich nabij het plaatsje De Hoef. (voor info, zie: groenehartcamping.nl)
Deze camping ligt aan het mooie riviertje de Kromme Mijdrecht, dat tussen de Nieuwkoopse- en Vinkeveense plassen stroomt.
We arriveren op donderdag 10 mei op de camping. Sommigen zullen wellicht woensdagavond al aanwezig zijn.…
Hoe een en ander exact geregeld zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk; dit is per slot van rekening Plan B en dat moet dus nog worden uitgewerkt. Wat we wel zeker weten is dat er 3 ''hooiberghutten'' gereserveerd zijn voor de liefhebbers die wel mee willen, maar die geen zin hebben in een tent. Dit zijn eigenlijk trekkershutten, maar dan met ietsje meer comfort. Lijkt duur, maar deel de prijs door 4 (personen) en dan valt het wel weer mee. Voor het overige kan er gebruik gemaakt worden van caravans, vouwwagens, campers, tipi en wat we inmiddels al niet meer hebben gezien aan kampeermiddelen.
Het water waar we varen zal voor niemand een probleem zijn; de tochten die we gaan varen voeren door hollands landschap over kleine riviertjes; Kromme Mijdrecht en een stukje van de Amstel. Mogelijk kunnen we naar de Nieuwkoopse plassen of (de andere kant op) de Vinkeveense plassen. Dit zijn de dingen die nog nader ingevuld moeten worden (dat van Plan B, u weet wel...).
Dat betekend dat dit weekend zich ook uitstekend leent voor diegenen die nog geen jarenlange ervaring hebben. Wat inmiddels ook steeds terug komt is de BBQ. Ook daar zijn weer plannen voor. U wordt daar op een later tijdstip nader over geïnformeerd.
Kortom: het gaat weer een leuk weekend worden waarin gevaren wordt door een mooi gebied dat compleet afwijkend is van wat we gewend zijn (de Biesbosch). De afgelopen 3 jaar heeft Dajaks tijdens dit soort meerdaagse evenementen altijd schitterend weer gehad, dus daar hopen we gewoon weer op.…

Oosterscheldetocht Yerseke
zaterdag 19 mei
Vertrektijd: 08:30 uur vanaf Dajaks
categorie: grootwatertocht
organisatie: Peter Janssens

Het gebied tussen Tholen en Yerseke is de kraamkamer van de oesters in de Oosterschelde. Het vertrekpunt is op nog geen drie kwartier rijden van Dordrecht. In dit deel van de Oosterschelde komt het getijdenwater tot rust waardoor zich uitgestrekte slikken hebben gevormd. Deze zijn van groot belang als forageergebied voor allerlei steltlopers.
Je zult tijdens deze tocht een dag lang varen tussen de slikken en schorren waarbij een bezoek aan Yerseke staat ingeppland met de mogelijkheid voor de liefhebbers om te genieten van de plaatselijke oetsers en/of vis.
Wat je in ieder geval nodig hebt is de basiskennis zoals behandeld in de vervolgcursus, kennis m.b.t. golven van voren, achteren en opzij. Tevens kun je handelen als jezelf te water raakt of een ander te water raakt. “Puntje rond” ((Helle tocht) dien je veilig binnen vier uur kunnen volbrengen.
Eisen aan kleding en boten als bij grootwatertochten.


Rondje Loetbos - Stolwijk
zaterdag 26 mei
Vertrektijd: 09:00 uur vanaf Dajaks
categorie: tocht voor iedereen
organisatie: Harry van den Herik

Op deze dag staat een gevarieerde tocht door het Loetbos en de Krimpenerwaard op het programma. We starten midden in het Loetbos en volgen het riviertje de Loet tot het overdraagpunt waar we de polder ingaan. Via mooie poldersloten varen we over de Ringvaart, Molenvliet en Landscheiding richting Stolwijk over de Stolwijksche Vaart. De polder is rijk aan vogels en i.v.m. het broeden van de vogels gedeeltelijk ook afgesloten tussen 30 maart en 30 juni. Na Stolwijk gaan we weer richting het Loetbos waar we weer een paar mooie kilometers door het bos varen.
Genieten van de natuur staat bij deze tocht voorop. Het tempo zal  daarop aangepast zijn.
Vaarafstand: 23 kilometer (met korte overdragingen bij kanosteigers)r
Te water: 10:15 uur
Terug bij beginpunt: circa 17:00 uur
Transport: in overleg, zoveel mogelijk carpoolen

C11 tocht
zondag 3 juni
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

De zomer komt nu echt dichtbij, maar de lente is nog niet over. Overal bloeit en groeit de flora. De bevers hebben klein grut evenals de watervogels. De C-11 staat weer voor je klaar om samen met jou een prachtige tocht door ons eigen vaargebied te maken. En met een beetje geluk kom je de bikkeld van de vierstromentocht nog ergens onderweg tegen.

Kortenhoefse Plassen
zondag 24 juni
vertrek: 09:00 uur
organisatie: Gerrie Stuijvenberg
categorie: tocht voor iedereen

De Kortenhoefse Plassen zijn ontstaan door het afgraven van veen. Het veen werd weggestoken en op smalle stroken land te drogen gelegd. Je ziet deze oude legakkers en petgaten in het landschap terug. Op sommige plekken zijn de legakkers weggeslagen en zijn grote plassen ontstaan.
Het hoger gelegen Gooi drukt in dit gebied voedselarm en schoon grondwater omhoog. In dit zogenaamde kwelwater leven bijzondere planten. Op het water drijven bijvoorbeeld waterplanten als waterlelie en gele plomp. Soms ontstaan spontaan drijftillen van krabbenscheer en waterscheerling. Het gebied is rijk aan hooilandjes met planten als echte koekoeksbloem en dotterbloem.
Veel water- en moerasvogels voelen zich thuis in dit waterrijke gebied. Ook zoogdieren als ree en de noordse woelmuis komen hier voor.
De Kortenhoefse Plassen is waterrijke strook tussen de rivier de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug. In de oertijd lag hier een haast ondoordringbaar moeras. Na duizenden jaren ophopen van plantenresten is veen ontstaan. Door het afgraven van veen en kleinschalige landbouw is het gebied nu erg afwisselend. Bewonder vanuit je kano de wirwar van plassen, sloten, weilanden, rietvelden, moerasbos en polders. Spoor de oude veenpatronen op en luister naar het luidkeels gezang van de rietzanger.

We varen de route die hier is uitgezet (ongeveer 15 km) en desgewenst en afhankelijk van het weer nog een stukje Loosdrechtse Plassen.

Het gebied is bijzonder mooi en als het goed is varen we in een veld van Waterlelies en spotten we zelfs een ringslang in het water.


Circuito del Garda pro AIDO - Primacrkayak (Italië)

Week 25 t/m 30 juni
vertrek: 09:00 uur
organisatie: TKBN, Koos Rozendaal
categorie: grootwatertocht
Deelnemen aan een kanotrektocht en gelijktijdig een goed doel steunen, dat is de gedachte achter deze internationale trektocht.  Het goede doel is AIDO, een stichting die orgaandonatie ondersteunt en promoot. De tocht begint met het kennismaken en inschrijven op 25 juni in Desenzano. Deze plaats is begin en eindpunt van een ronde over het Gardameer van ongeveer 165 km.
Een week lang varen in Italiaanse sferen tussen de indrukwekkende alpen. Je vaart over het grote water van het Gardameer. Ondertussen geniet je van de omgeving en maak je contact met je medevaarders uit alle windstreken van Europa.
Ten oosten van het meer liggen de Monte Baldo met zijn toppen, de Altissimo (2078 m), de Pozzette (221 8 m) en de Telegrafo (2200 m). De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien, littekens van steenlawines, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en hier en daar wat huizen en een paar kleine dorpjes.
De westkust tussen Riva en Gargnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen, met hoog boven de scherpe bergen uitstekende toppen van de Pari (1 991 m), Carone (1 621 m), Denervo (1 460m) en de Pizzardo (1 582m). De steile bergwanden worden doorsneden door een flink aantal nauwe valleien.
Het Gardameer staat bekend om haar soms snel aanwakkerende wind. Het is daarom een tocht die alleen geschikt is voor mensen met grootwater ervaring. In 6 dagen wordt het hele meer rond gepeddeld. De afstanden bedragen 37, 30, 21, 25, 27 en 22 km per dag. Er wordt in één grote groep gevaren onder begeleiding van de reddingsbrigade. Een deel van de bagage wordt voor je vervoerd. Er wordt gezorgd voor slaapplaatsen in tenten of gebouwen en soms kun je ook je eigen tentje ergens opzetten. Ontbijt moet je meestal zelf regelen. Lunch en avondeten doe je gezamenlijk. De kosten bedragen € 150 p.p.  Meer info (ook in matig Engels en goed begrijpelijk Duits) vind je op de website www.primacrkayak.altervista.org .

Wildwaterweekend Arras (Frankrijk)

weekend 30 juni – 1 juli
vertrek: wordt nader bepaald
organisatie: Koos Rozendaal
categorie: divers

Op zo’n 3 uur rijden vanaf Dordrecht ligt een hele geschikte wildwaterbaan welke we als Dajaks kunnen afhuren.
Het is een heel leuk kunstmatig baantje van 250 meter voor beginners en gevorderden. Een groot voordeel van deze baan is, dat je deze baan eindeloos kunt herhalen zonder uit te stappen. Na het einde van de baan kan je terug varen naar het begin waar je met een lift naar boven gesleept wordt. Het niveau kan je variëren door het aantal pompen
te kiezen. 2 pompen zou ideaal zijn voor ons. Naast deze baan is een bijbehorende camping.
Naast de kennis uit de introductiecursus kennis van de lage steun zoals in de vervolgcursus. Oefenen in het zwembad om het bootgevoel te vergroten is aan te raden. Droogpak of neopreen in combinatie met een anorak helm verplicht. Boot en peddel moeten wildwaterbestendig zijn.
We overnachten op de bijbehorende camping. De kosten van het weekend zullen ongeveer €35,00 à €40,00 bedragen. Dit hangt ook af van het aantal deelnemers. Dit is exclusief de reis, het restaurant en eventuele huur van je uitrusting.

C11 tocht
zondag 1 juli
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Stadstocht Utrecht
zaterdag 7 juli
vertrek: 08:00 uur vanaf Dajaks
organisatie: Koos Rozendaal
categorie: tocht voor iedereen


Op zaterdag 7 juli gaan we een stadstocht maken door Utrecht.
We vertrekken rond 8:00 uur richting Rhijnauwen waar voldoende parkeergelegenheid is en ook een redelijke instapplaats.
De te varen afstand is maximaal 20 km en uiteraard ook deze stadstocht is voor iedereen.

Nadat we allemaal in de kano's zitten varen we in een rustig tempo over de Kromme Rijn richting het centrum. In het centrum komen we aan op de Oude Gracht. De Oudegracht is de bekendste gracht in de Nederlandse stad Utrecht. De ongeveer twee kilometer lange gracht is te beschouwen als het verbindingsstuk tussen de Kromme Rijn en de Vecht en doorsnijdt de gehele binnenstad van zuid naar noord. Eeuwenlang is zij de hoofdader van de stad geweest. Het systeem van werven en werfkelders van de Utrechtse Oude- en Nieuwegracht is op deze schaal uniek in de wereld Traditiegetrouw gaan we na uiteraard ook weer een terrasje opzoeken voor een lekker drankje.

Nadat we de binnenstad bezocht hebben gaan we via een andere route over de Kromme Rijn richting Rhijnauwen.

Omdat het vaak prettig toeven is om en op het water in een mooie stad als Utrecht, letten we deze dag niet teveel op de tijd. Houdt daarom er rekening mee dat we pas later thuis zijn en misschien we ergens een eenvoudige maaltijd ergens nuttigen voor we weer richting Dordrecht rijden.
Op het eindpunt is een prima pannenkoeken restaurant.

Zomervrijdagavondtocht

vrijdag 13 juli
vertrek: 19:00 uur
organisatie: toercommissie
categorie: tocht voor iedereen

In de zomerperiode zijn de avonden lang. Daar willen we van genieten door vanaf het clubhuis op vrijdagavond te varen. Dit kun je als een extra clubavond beschouwen, waarbij net als op de dinsdagavond na afloop de kantinebar is geopend.

De Alm bij Almkerk
zondag 22 juli
vertrek: 09:00 uur vanaf Dajaks
organisatie: Gerrie Stuijvenber
categorie: tocht voor iedereen

We varen deze route vanaf de Poortweg in Uitwijk bij het gemaal en aquaduct. Het eerste stuk loopt door de polders van het land van Altena richting Sleeuwijk. Nabij Sleeuwijk komen we langs het Fort Sleeuwijk, bekent van de Hollandse waterlinie. Vanaf hier varen we langs Uppel richting Nieuwendijk en verder door pitoreske dorpje Almker en vervolgens over een ecologosch aangelegd stukje Alm weer naar het begin en eindpunt. Vervolgens gaan we verder door het Almbosch richting Giessen, dit stukje varen we op en neer en is in totaal 10 kilometer. Samen met het eerste stuk van 12,2 kilometer is de totale lengte 22,2 kilometer. Als je het na het eerste deel niet meer ziet zitten, kun je bij het begin- en eindpunt stappen en lekker luieren in het gras in afwachting van de rest van de groep. 


Zomervrijdagavondtocht
vrijdag 27 juli
vertrek: 19:00 uur
organisatie: toercommissie
categorie: tocht voor iedereen

In de zomerperiode zijn de avonden lang. Daar willen we van genieten door vanaf het clubhuis op vrijdagavond te varen. Dit kun je als een extra clubavond beschouwen, waarbij net als op de dinsdagavond na afloop de kantinebar is geopend.

C11 tocht
zondag 5 augustus
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Zomervrijdagavondtocht
vrijdag 10 augustus
vertrek: 19:00 uur
organisatie: toercommissie
categorie: tocht voor iedereen

In de zomerperiode zijn de avonden lang. Daar willen we van genieten door vanaf het clubhuis op vrijdagavond te varen. Dit kun je als een extra clubavond beschouwen, waarbij net als op de dinsdagavond na afloop de kantinebar is geopend.

Rondje Zwolle – Kampen – Zwartsluis – Zwolle

donderdagavond 23 augustus t/m zondag 26 augustus.
vertrek: donderdag aan het eind van de dag
organisatie: Nico Bolder
categorie: tocht voor iedereen

Dit weekend gaan we in Zuid- West Overijssel kanoën.

Op donderdagavond vertrekken we gezamenlijk naar Hasselt waar we op camping Terra Nauta in Zwolle. Deze camping ligt aan de Vecht.

Op Vrijdagochtend om 9:30 uur vertrekken we over de Vecht en de Nieuwe Vecht richting de binnenstad van Zwolle waar we ook een klein rondje varen door over stadsgracht. Daarna varen we over het Zwolle-IJsselkanaal richting de IJssel. Dit deel van de IJssel is bekend onder de 100 km vaarders van de Veluweralley, minder stroming maar wel mooi. Het eindpunt voor deze dag is Camping Seveningen in Kampen.
De gevaren afstand is ca. 33 km

Voor hen die op vrijdagochtend aan willen komen is dat uiteraard geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat de vertrektijd 9:30 uur is. Dan moet niet alleen de auto geparkeerd zijn maar ook de kano beladen zijn en gereed voor vertrek.

Op zaterdagochtend vertrekken we om 10:00 uur.
Deze dag varen we over het Ganzendiep richting het Zwarte Meer. Aan de Noord-Oost kant van dit meer kanoën we het Zwarte water in richting Zwartsluis om daar de sluis in te varen. Het laatste stukje is richting Belt Schutsloot waar we kamperen op camping camping Kleine Belterwijde in Belt Schutsloot.
De te varen afstand is ca 25 km

Voor hen die op zaterdagochtend aan willen komen is dat uiteraard geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat de vertrektijd 10:00 uur is. Dan moet niet alleen de auto geparkeerd zijn maar ook de kano beladen zijn en gereed voor vertrek.
Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je auto ook niet op het eindpunt staat. Je moet dus wel met iemand afspraken maken over het ophalen van je auto. Dit is je eigen verantwoording.

Op zondag vertrekken we om 9:30 uur.
We varen eerst weer richting Zwartsluis om na de sluis over het Zwarte water richting Zwolle te varen. Het warte water stroomt van Zwolle richting Zwartsluis dus deze dag is er wel een klein beetje tegenstroom.
De te varen afstand is ca. 22 km

Na aankomst in Zwolle laden we de auto's op en gaan we weer richting Dordrecht.

Waddenzwerftocht

weekend 1 en 2 september
vertrek: vrijdag 31 augustus aan het eind van de dag
organisatie: Peter Janssens
categorie: grootwatertocht

C11 tocht
zondag 2 september
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Open kanotreffen
weekend 7 t/m 9 september
vertrek : vrijdag 8 september in de loop van de middag
organisatie : Open kanotreffen
categorie: divers

BiesboschKanoExperience
weekend 14 t/m 16 september
vertrek : iedere dag anders
organisatie : Dajaks, Biesboschbevers en KV Breda
voor iedereen en prestatie

Rondje Tiengemeten
weekend 22-23 september
vertrek: nader te bepalen
organisatie: Koos Rozendaal
categorie: grootwatertocht

Vollemaantocht
vrijdag 5 oktober
vertrek: ‘s avonds als het begint te schemeren
organisatie: Harry van den herik en Nico Bolder
categorie: grootwatertocht

C11 tocht
zondag 7 oktober
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Biesboschronde
zondag 7 oktober
vertrek: 08:00 uur
organisatie: Raymond Simons
categorie: prestatietocht over 50 km

Brandingvaren
precieze datum wordt nog vastgesteld (waarschijnlijk twee zondagen in oktober)
vertrek: nader te bepalen
organisatie: Koos Rozendaal i.s.m. peddelpraat
categorie: divers

De locatie is Katwijk,  gratis parkeren vlakbij het strand,  het is zelfs mogelijk met de auto het strand op te rijden. 
Opgeven moet je zelf doen bij Jan Koppelaar van Peddelpraat,  telefoon 0654645823
Als er genoeg Dajakkers zijn kunnen we carpoolen. 
Het evenement gaat alleen door als de weersomstandigheden het toelaten. 
Iedereen moet voor zijn eigen uitrusting zorgen.  Dwz wildwaterkano of zeekajak,  peddel, helm en spatzeil en anorak 
Ervaring is niet perse vereist 

Na afloop is er nog even tijd voor een drankje bij de strandtent. 

Verdere info bij Koos Rozendaal 0642137794 

Herfsttocht
zondag 21 oktober
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Raymond Simons
categorie: tocht voor iedereen

C11 tocht
zondag 4 november
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Herfsttocht
zondag 18 november
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Peter Janssens
categorie: tocht voor iedereen

C11 tocht
zondag 2 december
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Marjan van der Pol
categorie: tocht voor iedereen

Blokschiptocht
weekend 15-16 december
vertrek: 09:30 uur vanaf Dajaks
organisatie: Nico Bolder
categorie: tocht voor iedereen

Oliebollentocht
zaterdag 29 december
vertrek: 11:00 uur
organisatie: Gerrie Stuijvenberg
categorie: tocht voor iedereen