Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks
actueel
Corona
nieuwsbrief maart
actueel
stremmingen doorvaart
vereniging
toertochten
opleidingen/cursussen
tochtplanning
techniek
foto's seizoen 2020
foto's seizoen 2019
foto's seizoen 2018
foto's seizoen 2017
foto's seizoen 2016
foto's seizoen 2015
foto's seizoen 2014
foto's seizoen 2013
foto's seizoen 2012
foto's seizoen 2011
foto's seizoen 2010
foto's seizoen 2009
foto's seizoen 2008
foto's seizoen 2007
foto's seizoen 2006
foto's seizoen 2005
werkzaam in de Biesbosch
De Biesbosch
contact
aanvragen lidcode
ledenpagina's


zoek met googlefacebook icoon twitter icoon
Bulletin met betrekking tot het Corona virus

Het laatste nieuws over het coronavirus –
Maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn er sinds 15 maart maatregelen genomen.
De maatregelen die tot 6 april golden, zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april.

Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Dajakkers,

23 maart heeft de regering nieuwe en strengere maatregelen afgekondigd. Deze houden o.a. in dat eet- en drinkgelegenheden (ook kantines dus) en sportclubs tot 1 juni gesloten moeten blijven.

DKKV Dajaks schort al haar clubactiviteiten op tot minimaal 1 juni.

Concreet betekent dit dat ons clubhuis tot die datum gesloten is. Er zullen op dinsdagavonden geen clubavonden zijn en op zondagen geen clubmiddagen. De bar is gesloten. Commissiebijeenkomsten gaan niet door! Voor de ALV plannen we na 1 juni een nieuwe datum.

De tochten die t/m 1 juni gepland staan, worden afgelast (Rondje Hank, Grootwatertocht Grevelingen, Wildwaterweekend, Claire Marais, Mecklenburg Vorpommeren, Vroeguitjenesttocht, Rotterdamse Haven, Kampeerweekend in Noord Holland).

De botenloods en het clubhuis blijven wel gewoon toegankelijk. Onderling kun je afspraken maken om te gaan varen met maximaal twee personen.

Je hebt je eigen verantwoordelijkheid naar de samenleving en onze club. Neem de geadviseerde voorzorgmaatregelen qua contacten, hygiëne etc. dus in acht. Houd daarom ook zelf de informatieverstrekking van de officiële instanties in de gaten.

Wij vertrouwen erop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Het Dajaksbestuur.


Enkele aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:


Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.

Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.

Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina van de rijksoverheid met meer informatie over de aanpak van het coronavirus .